دسر ایتالیایی، خوشمزه و بامزه!
میرسیم به بحث خوشمزه دسر! دسر های ایتالیایی معرف حضورتون هستند از بستنی گرفته تا تیرامیسو و پاناکوتا یکی از یکی متفاوت تر و خوشمزه تر!
بریم که باهم چندتا از معروفترین دسر های ایتالیایی را داشته باشیم:
دسرهای محبوب ایتالیایی
-
تیرامیسو
- دسر لایهای که با بیسکویتهای لیدیفینگر خیسخورده در قهوه و ماسکارپونه درست میشود و معمولاً با پودر کاکائو مزه دار و تزیین میشود.
-
پاناکوتا
- یک کرم خامهای و بدون تخممرغ که با ژلاتین همزده و معمولاً با سس میوه یا کارامل سرو میشود.
-
ژلاتو
- از بستنی متراکمتر است و با شیر بیشتر و خامه کمتری تهیه میشود که منجر به طعمهای شدید و بافتی نرم میشود.
-
کانولی
- پوستههای خمیری ترد که با پنیر ریکوتا شیرین پر شده و معمولاً با چیپسهای شکلاتی یا میوههای قندی مخلوط میشوند.
-
زابالیونه
- یک کرم سبک که با زرده تخممرغ، شکر و شراب شیرین تهیه میشود و معمولاً گرم یا سرد سرو میشود، اغلب با میوههای تازه.
-
آفگاتو
- دسر که شامل یک اسکوپ بستنی وانیلی یا ژلاتو است که داخل اسپرسوی داغ ریخته میشود.
-
بامبولونی
- توپکهای دونات ایتالیایی که معمولاً با مربا یا خامه پر شده و با ریختن شکر تزیین میشوند.
-
سِمیفِرِدو
- دسر یخزدهای که ترکیبی از بستنی و موس(mousse= نوعی دسر فرانسوی به معنای کف یا خزه) است و معمولاً با طعمهای میوه یا آجیل تهیه میشود.
-
تورتا دلا نونا
- تارت سنتی توسکانی که با کرم پاتیسیر پر شده و با دانههای کاج تزئین میشود و معمولاً به عنوان دسر دلگرمکنندهای لذت برده میشود.
-
بروتی ما بونی
- به معنای “زشت اما خوب”، اینها کوکیهای روستایی و جویدنی هستند که با آجیل و سفیده تخممرغ تهیه میشوند.
دسر های ایتالیایی مخصوص هر منطقه
-
پَستییِرا
- تارت ناپلی که با پنیر ریکوتا، گندم پخته و با آب گل نارنج طعمدار شده و به طور سنتی در عید پاک سرو میشود.
-
اِزبریزُلُنا
- تارت بادام ترد از لومباردی که معمولاً با یک لیوان شراب سرو میشود.(ما با چای میخوریمش)
-
کروستاتا
- تارت روستایی که با مربای میوه یا میوههای تازه پر میشود و معمولاً با خمیر کرهای تهیه میشود.
-
بابا
- کیک خیسخورده در رم با ریشه ناپلی که معمولاً با خامه یا کرم پاتیسیر سرو میشود.
دسرهای فصلی و جشنوارهای
-
پانِتونه
- نان شیرین با میوههای قندی و کشمش که به طور سنتی برای کریسمس آماده میشود.
-
کولومبا
- کیکی به شکل کبوتر که مشابه پانِتونه است و معمولاً برای جشنهای عید پاک آماده و سرو میشود.
-
استروفولی
- توپکهای کوچک خمیری سرخشده که در عسل پوشانده شده و با تزیینات رنگی تزئین میشوند و معمولاً در فصل تعطیلات سرو میشوند.
