دسر ایتالیایی، خوشمزه و بامزه!

میرسیم به بحث خوشمزه دسر! دسر های ایتالیایی معرف حضورتون هستند از بستنی گرفته تا تیرامیسو و پاناکوتا یکی از یکی متفاوت تر و خوشمزه تر!

بریم که باهم چندتا از معروفترین دسر های ایتالیایی را داشته باشیم:

دسرهای محبوب ایتالیایی

  • تیرامیسو

    • دسر لایه‌ای که با بیسکویت‌های لیدی‌فینگر خیس‌خورده در قهوه و ماسکارپونه درست می‌شود و معمولاً با پودر کاکائو مزه دار و تزیین می‌شود.
  • پاناکوتا

    • یک کرم خامه‌ای و بدون تخم‌مرغ که با ژلاتین همزده و معمولاً با سس میوه یا کارامل سرو می‌شود.
  • ژلاتو

    • از بستنی متراکم‌تر است و با شیر بیشتر و خامه کمتری تهیه می‌شود که منجر به طعم‌های شدید و بافتی نرم می‌شود.
  • کانولی

    • پوسته‌های خمیری ترد که با پنیر ریکوتا شیرین پر شده و معمولاً با چیپس‌های شکلاتی یا میوه‌های قندی مخلوط می‌شوند.
  • زابالیونه

    • یک کرم سبک که با زرده تخم‌مرغ، شکر و شراب شیرین تهیه می‌شود و معمولاً گرم یا سرد سرو می‌شود، اغلب با میوه‌های تازه.
  • آفگاتو

    • دسر که شامل یک اسکوپ بستنی وانیلی یا ژلاتو است که داخل اسپرسوی داغ ریخته می‌شود.
  • بامبولونی

    • توپک‌های دونات ایتالیایی که معمولاً با مربا یا خامه پر شده و با ریختن شکر تزیین می‌شوند.
  • سِمیفِرِدو

    • دسر یخ‌زده‌ای که ترکیبی از بستنی و موس(mousse= نوعی دسر فرانسوی به معنای کف یا خزه) است و معمولاً با طعم‌های میوه یا آجیل تهیه می‌شود.
  • تورتا دلا نونا

    • تارت سنتی توسکانی که با کرم پاتیسیر پر شده و با دانه‌های کاج تزئین می‌شود و معمولاً به عنوان دسر دلگرم‌کننده‌ای لذت برده می‌شود.
  • بروتی ما بونی

    • به معنای “زشت اما خوب”، این‌ها کوکی‌های روستایی و جویدنی هستند که با آجیل و سفیده تخم‌مرغ تهیه می‌شوند.

دسر های ایتالیایی مخصوص هر منطقه

  • پَستییِرا

    • تارت ناپلی که با پنیر ریکوتا، گندم پخته و با آب گل نارنج طعم‌دار شده و به طور سنتی در عید پاک سرو می‌شود.
  • اِزبریزُلُنا

    • تارت بادام ترد از لومباردی که معمولاً با یک لیوان شراب سرو می‌شود.(ما با چای میخوریمش)
  • کروستاتا

    • تارت روستایی که با مربای میوه یا میوه‌های تازه پر می‌شود و معمولاً با خمیر کره‌ای تهیه می‌شود.
  • بابا

    • کیک خیس‌خورده در رم با ریشه ناپلی که معمولاً با خامه یا کرم پاتیسیر سرو می‌شود.

دسرهای فصلی و جشنواره‌ای

  • پانِتونه

    • نان شیرین با میوه‌های قندی و کشمش که به طور سنتی برای کریسمس آماده می‌شود.
  • کولومبا

    • کیکی به شکل کبوتر که مشابه پانِتونه است و معمولاً برای جشن‌های عید پاک آماده و سرو می‌شود.
  • استروفولی

    • توپک‌های کوچک خمیری سرخ‌شده که در عسل پوشانده شده و با تزیینات رنگی تزئین می‌شوند و معمولاً در فصل تعطیلات سرو می‌شوند.
Zigmitaly Admin

Recent Posts

3 تفاوت اساسی آزمون های چیلز و چلی ایتالیایی: راهنمای کامل برای یادگیری زبان ایتالیایی و مهاجرت تحصیلی به ایتالیا

 چرا اصلاً باید مدرک زبان ایتالیایی داشته باشیم؟کدوم آزمون فرض کن بعد از کلی تلاش،…

2 ماه ago

اصطلاحات مد و فشن به ایتالیایی (از پایه تا حرفه‌ای)

سلام به همه‌ی عاشقای مد و زبان! 😍یه لحظه فکر کن… شما وقتی اسم ایتالیا…

2 ماه ago

۱۰ واژه کلیدی ایتالیایی در فیلم پدرخوانده | یادگیری زبان ایتالیایی از دل سینما

اگر به سینما علاقه‌مند باشید، بدون شک نام فیلم The Godfather (پدرخوانده) به گوشتان خورده…

3 ماه ago

الفبای زبان ایتالیایی | راهنمای کامل یادگیری حروف و تلفظ ایتالیایی

اولین قدم برای یادگیری هر زبانی یاد گرفتن حروف الفبای آن زبان هست و زبان…

4 ماه ago

استایل و طراحی لباس

برخی از ویژگی‌های کلیدی که استایل ایتالیایی را باهم بررسی میکنیم: 1. ظرافت و پیچیدگی سبک…

9 ماه ago