پیش غذا(Antipasto)
وعده ای است که معمولاً قبل از وعده اصلی سرو میشود و میتوانند از ساده ترین موادغذایی تا پیچیده ترکیبات درست شده باشند. با من همراه باشید تا انواع محبوبترین پیشغذاهای ایتالیایی آشنا بشیم:)
20 پیش غذای محبوب ایتالیایی:
1.بروسکتا (Bruschetta)
نان گریل شده ای که با مخلوطی از گوجهفرنگیهای خرد شده، سیر، ریحان، روغن زیتون و سرکه بالزامیک طعم دار میشود. انواع مختلفی از آن ممکن است شامل مواد دیگری مانند قارچ، زیتون یا گوشتهای خشک شده باشد.
2. کروستینی (Crostini)
مشابه بروسکتا، کروستینی تکه های کوچک نان تست شده هستند که با انواع مختلفی از مواد مانند انواع پنیر یا سبزیجات تزیین میشوند.
3. سینی آنتیپاستو (Antipasto Platter)
ترکیبی از گوشتهای خشک شده (مانند پروشوتو، سالامی و مورتادلا)، پنیرها (مانند موتزارلا و پارمزان)، زیتونها، سبزیجات طعم دار شده و گاهی میوهها تهیه میشود.
4. سالاد کاپره (Caprese Salad)
سالادی ساده که از موتزارلای تازه، گوجهفرنگی و ریحان تهیه میشود و با روغن زیتون و سرکه بالزامیک چاشنیدار میشود.
5. آرانچینی (Arancini)
کوفته برنجی سرخ شده که معمولاً با پنیر، گوشت یا سبزیجات پر شده و معمولاً با سس مارینارا برای دیپ سرو میشوند.
6. فریتاتا (Frittata)
یک نوع املت ایتالیایی که میتواند با مواد مختلفی مانند سبزیجات، پنیر و گوشت درست شود. معمولاً به صورت مثلثی برش داده شده و سرو میشود.
7. فلفلهای شکم پر (Stuffed Peppers)
فلفلهای دلمهای که با مخلوطی از برنج، گوشت، پنیر و ادویهها پر شده و سپس پخته میشوند.
8. زیتونهای آسكولانه (Olive Ascolane)
زیتونهای پر شده از منطقه آسكولی پیچنو که معمولاً با مخلوطی از گوشتها پر شده، در آرد غلطانته و سرخ میشوند.
9. کارپاچیو (Carpaccio)
گوشت خام (معمولاً گوشت گاو) یا ماهی که به صورت نازک برش داده شده و با روغن زیتون، آب لیمو و معمولاً با آرگولا و پنیر پارمزان رنده شده سرو میشود.
10. پولپت (Polpette)
گوشتچرخکرده ایتالیایی که از گوشت چرخکرده (گوشت گاو، خوک یا ترکیبی) و نانخرد شده و ادویهها تهیه میشود و معمولاً با سس دیپ سرو میشود.
11. ریکوتای پخته (Baked Ricotta)
پنیر ریکوتا که با ادویهها و چاشنیها پخته شده و معمولاً با نان تست شده یا بیسکویت سرو میشود.
12. پروشوتو و ملون (Prosciutto e Melone)
ترکیبی کلاسیک از پروشوتو نازک برش خورده که با خربزه شیرین یا خربزه عسل سرو میشود.(کی میگفت خربزه با عسل بخوری میمیری؟)
13. اسفورماتو (Sformato)
یک نوع پودینگ خوشمزه که با سبزیجات، پنیر یا گوشت تهیه میشود و معمولاً گرم سرو میشود.
14. پانزانلا (Panzanella)
سالاد نان توسکانی که از نان بیات، گوجهفرنگی، خیار، پیاز قرمز و ریحان تهیه میشود و با روغن زیتون و سرکه چاشنیدار میشود.
15. چیکوریای ریپاساتا (Cicoria Ripassata)
سبزیهای تلخ مانند چیکوری که با سیر و روغن زیتون سرخ شدهاند.
16. بوراتا (Burrata)
پنیر تازهای که از موتزارلا و خامه تهیه میشود و معمولاً با گوجهفرنگی، روغن زیتون و سبزیجات تازه سرو میشود.
17. کوفتههای کدو (Zucchini Fritters)
کوفتههای سرخ شدهای که از کدو رنده شده، آرد، تخممرغ و پنیر تهیه میشوند و معمولاً با سس دیپ سرو میشوند.
18. کاپوناتا (Eggplant Caponata)
یک غذای شیرین و ترش از بادمجان که با گوجهفرنگی، کرفس، زیتون و کپر تهیه میشود و معمولاً در دمای اتاق سرو میشود.
19. تارتوفی (Tartufi)
پخشهای طعمدار شده با ترافل یا پنیرهایی که معمولاً روی نان یا بیسکویت سرو میشوند.
20. آنتیپاستی دریایی (Seafood Antipasti)
انواع مختلفی از غذاهای دریایی، مانند آنچویهای مارینه شده، کالاماری یا میگو، که معمولاً سرد سرو میشوند.
این پیشغذاها میتوانند به عنوان بخشی از یک وعده غذایی کاملتر یا به عنوان یک میانوعده مستقل تهیه شوند.ایتالیایی ها معمولاً بر روی مواد اولیه تازه و با کیفیت تأکید دارند و تنوع منطقهای آشپزی ایتالیایی را دراین وعده به نمایش میگذارند.
آشپزی و زبان ایتالیایی
یادگیری ایتالیایی واقعا باطعم پیتزا!
کارگاه هفتگی
بزودی با یک کتاب آشپزی ایتالیایی
