“دومین وعده” (ظرف دوم)  معمولاً بعد از “پریمو پیاتو” (ظرف اول) و قبل از دسر سرو می‌شود. وعده ثانویه معمولاً شامل غذاهای پروتئینی است که می‌تواند شامل گوشت، ماهی یا گزینه‌های گیاهی باشد.

مواد اولیه رایج در دومین وعده غذایی ایتالیایی ها

  • گوشت: گوشت گاو، گوساله، خوک، مرغ و بره معمولاً در تهیه غذاهای مختلف استفاده می‌شود.
  • ماهی: ماهی‌های تازه مانند برانزینو، کد و ساردین‌ها محبوب هستند و معمولاً به سادگی تهیه می‌شوند تا طعم آن‌ها برجسته شود.
  • تخم‌مرغ: در غذاهایی مانند فریتاتا و به عنوان ماده‌ای برای چسباندن در کوفته‌ها استفاده می‌شود.
  • سبزیجات: سبزیجات رایج شامل بادنجان، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و انواع ادویه‌جات (مانند ریحان، جعفری و آویشن) هستند.
  • پنیر: موادی مانند موزارلا، پارمزان و ریکوتا معمولاً در لایه‌بندی یا به عنوان رویه استفاده می‌شوند.
  • روغن زیتون: یک ماده اصلی در آشپزی ایتالیایی که برای سرخ‌کردن، چاشنی و ریختن روی غذاها استفاده می‌شود.
  • شراب: هم شراب قرمز و هم سفید در پخت و پز برای افزایش طعم‌ها استفاده می‌شود.
طرز تهیه ی مرغ کچاتورای ایتالیایی

 در اینجا برخی از محبوب‌ترین و مورد علاقه‌ترین غذاهای این وعده در ایتالیا را داریم:

1. اوسو بوسکو(Osso Buco)

یک غذای سنتی میلان، تهیه شده از پای گوساله که به آرامی در سس گوجه‌فرنگی، شراب سفید و ادویه‌جات پخته می‌شود. معمولاً با ریزوتو میلانز تهیه می‌شود.

2. سالتی‌مبوکا آلا رومان(Saltimbocca alla Romana)

برش‌های گوشت گوساله با ژامبون خام و مریم گلی، که در تابه با شراب سفید پخته می‌شود. این یک غذای سنتی رومی است.

3. مرغ کچاتورا(Pollo alla Cacciatora)

یک غذای روستایی که شامل مرغی است که با گوجه‌فرنگی، زیتون، پیاز و ادویه‌جات پخته می‌شود. این غذا در سراسر ایتالیا بسیار محبوب است.

4. ماهی برانزینو در نمک(Branzino al Sale)

ماهی (معمولاً برانزینو) که به طور کامل در پوسته نمک پخته می‌شود و باعث می‌شود که گوشت نرم و خوشمزه بماند. این یک غذای شیک و ساده است.

5. فریتاتا(Frittata)

نوعی املت که با تخم‌مرغ و مواد مختلفی مانند سبزیجات، پنیر یا سوسیس تهیه می‌شود. این یک غذای چندمنظوره است و می‌تواند گرم یا سرد سرو شود.

 

طرز تهیه ی ملانزانا دلا پرمیجانا ایتالیایی
ماهی ایتایایی
طرز تهیه ی گوشت گوساله کبابی ایتالیایی
طرز تهیه ی تارتین سیب زمینی ایتالیایی
طرز کوفته ایتالیایی
طرز تهیه ی Saltimbocca alla Romana

 

6. بادنجان پارمیجیانا(Melanzane alla Parmigiana)

برش‌های بادنجان سرخ‌شده که به صورت لایه‌ای با سس گوجه‌فرنگی و پنیر قرار می‌گیرند و در فر پخته می‌شوند. این یک غذای سنتی از آشپزی جنوبی است.

7. ماهی اسکمبرو کبابی(Sgombro alla Griglia)

ماهی آبی بسیار محبوب که معمولاً کبابی می‌شود و با کمی روغن زیتون و لیمو سرو می‌شود.

8. گوشت گوساله کبابی(Arrosto di Vitello)

یک غذای کلاسیک ایتالیایی که با گوشت گوساله به آرامی در فر پخته می‌شود و معمولاً با سبزیجات سرو می‌شود.

9. کوفته(Polpette)

توپک‌های کوچک گوشت چرخ‌کرده که معمولاً با نان ریز و ادویه‌جات مخلوط می‌شوند و در سس گوجه‌فرنگی پخته یا سرخ می‌شوند. این غذا در سراسر ایتالیا بسیار محبوب است.

10. بکالا آلا ویتنزا(Baccalà alla Vicentina)

ماهی نمک‌زده که به آرامی با پیاز، گوجه‌فرنگی و شیر پخته می‌شود. این یک غذای سنتی از آشپزی ونتو است.

11. کاجوکو(Cacciucco)

یک سوپ ماهی سنتی از توscana که با انواع ماهی و میگو تهیه می‌شود و با نان تست شده سرو می‌شود.

12. خورشت گوشت(Spezzatino)

گوشت گوساله یا گوسفند که به آرامی با سبزیجات و ادویه‌جات پخته می‌شود و معمولاً با پوره سیب‌زمینی یا پولنتا سرو می‌شود.

13. رول‌های گوشت(Involtini di Carne)

برش‌های گوشت که با مواد مختلفی مانند ژامبون، پنیر و سبزیجات پر می‌شوند، رول شده و در سس پخته می‌شوند.

14. سرخ‌کرده ماهی(Frittura di Pesce)

مخلوطی از ماهی و میگو سرخ‌شده که معمولاً با لیمو و سس تارتار سرو می‌شود.

15. تارتین سیب‌زمینی(Tortino di Patate)

یک غذای تهیه شده از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و پنیر که در فر تا طلایی شدن پخته می‌شود. این یک غذای ساده اما بسیار خوشمزه است.

 هر غذا داستان و طعم های محلی خود را دارد که آشپزی ایتالیایی را به یکی از محبوب‌ترین‌ مزه ها در جهان تبدیل می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *